Maja Petan Majcen

Diplomirana vzgojiteljica, zaposlena v Vrtcu Hrastnik. Ob uvedbi devetletke v Hrastniku je bila tri leta zaposlena v OŠ NH Rajka, kjer je pridobila dodatne kompetence, še posebej na področju timskega dela. V vlogi ravnateljice Vrtca Hrastnik sem si eno mandatno obdobje prizadevala za izboljšave predvsem na področju zagotavljanja varnosti otrok in izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih. Vesela sem, da so moja prizadevanja obrodila sadove na področju izboljšanja socialnega stanja zaposlenih v zavodu, trenutno pa se, po večletnih prizadevanjih, izvaja tudi energetska sanacija enote Sonček.

Njeno področje, poleg vzgojno izobraževalnega, je kulturno področje. Več kot 30 let je aktivna članica ŽPZ Svoboda Dol, 15 let je bila članica ženskega kvarteta, kasneje kvinteta Plavica, s katero so leta 2005 izdale zgoščenko, na kar je še posebej ponosna. Je dobitnica bronaste, srebrne in zlate Gallusove značke JSKD na področju ljubiteljske dejavnosti – petja. V prostem času se posveča rekreativni hoji in teku, uživa v fotografiranju, poslušanju glasbe, branju poezije, včasih tudi sama izlije na papir osebno izpovedne verze. Njeno življenje so njene vrednote – družina, zdravje, ljubezen, poštenost, iskrenost, prijateljstvo, tovarištvo, medsebojna pomoč.

Obožuje naravo in je velik zagovornik za bolj zeleno prihodnost. Je večni optimist v miselnosti, da so vsi ljudje dobri. V vsakem posamezniku skuša najti dobro in išče razloge, zakaj včasih le ni tako. Občuduje ljudi, ki so, kljub naglici življenja in poplavi mnogoterih službenih in drugih obveznosti, vedno pripravljeni storiti korak več, kot je nujno potrebno. Pa naj gre za angažiranost na delovnem mestu, ustvarjalno žilico, sodelovanje v društvenih, športnih in drugih dejavnostih, saj to pomeni, da svojo energijo usmerjajo v dobrobit družbe na katerem koli področju in si tako nenehno prizadevajo za izboljšave.

»Moja družina in prijatelji so moje življenje, predšolski otroci so moje srce, prostočasne aktivnosti pa moja duša. Vse skupaj me navdaja z ogromno pozitivne energije. Ne maram dvoličnežev, preziram nevoščljivost, še bolj privoščljivost. Igram pošteno in enako pričakujem od nasprotnika. Od soljudi pričakujem poštenost, korektnost in sodelovanje, za kar si bom prizadevala tudi kot svetnica v OS Občine Hrastnik. Svet je lep, če si človek do ljudi, je rekel Tone Pavček. Strinjam se z njim.«