Jernej Gračner

Jernej Gračner je diplomiran organizator turizma, ki je svoj hobi združil s profesionalno potjo. Že več kot 17 let je zaposlen v telekomunikacijah in informacijski tehnologiji. Svoje delovne izkušnje je najprej začel nabirati kot študent v podjetju Mobitel, kjer se je tudi zaposlil. Od združitve naprej pa je zaposlen v Telekomu Slovenije. Pri delu se srečuje z ljudmi, kar ga osrečuje, saj, kot sam pravi: »Kup papirja brez interakcije z ljudmi (pa naj bodo to sodelavci ali stranke) ne bi bila moja izbira.« Ker je svoje formalno izobraževanje usmeril v turizem, bi znal Hrastnik še bolj nagraditi ter razviti tudi v tej smeri.

Za občinski svet kandidira, ker verjame, da lahko s svojim znanjem in zagnanostjo doprinese k hitrejšemu razvoju občine ter sodelovanju med vsemi občani. Preveč je bilo deljenja med naše in vaše. Dobre ideje je potrebno uresničiti, ne tako dobre ideje pa s skupnimi močmi preoblikovati, da bodo dobre. Občinski svet je potrebno nujno prevetriti.

»Če bi se moral opisati v treh besedah, bi te bile: čustven, pravičen, direkten. Menim namreč, da človek pri krmarjenju skozi zasebno in profesionalno življenje potrebuje te tri vrline.« Narava človeka pomiri in umakne od vsakodnevnih skrbi. »Ko si zaželim miru in umik od vsakodnevnega vrveža, se tudi sam umaknem v naravo, kjer si daleč od ponorelega sveta ponovno napolnim baterije«.