Jani Medvešek

Jani Medvešek je že drugi mandat direktor Mladinskega centra Hrastnik, pred tem pa je bil samostojni podjetnik, svetovalec za medije v Uradu predsednika Republike Slovenijie ter novinar, voditelj in urednik na Televiziji Slovenija. Na prvo mesto svojih vrednot postavlja družino – je poročen in oče dveh otrok.

Bil je eden prvih predsednikov hrastniškega študentskega kluba Šoht. Dolga leta je tekmoval v streljanju z zračno puško, kje se je naučil natančnosti in vztrajnosti. Z ženo in prijatelji pa so pred sedmimi leti ustanovili društvo Želodki, ki je z organizacijo velikega Želodkovega festivala za otroke in družine poneslo ime Dola pri Hrastniku daleč prek občinskih meja. Jani Medvešek je tudi urednik kakovostnega občinskega časopisa Hrastov list, podpredsednik Sveta KS Dol, član Regionalnega razvojnega sveta Zasavje in član Štaba civilne zaščite občine Hrastnik.

Prepričan je, da imamo med našimi ljudmi dovolj sposobnosti in znanja, da postanemo najboljši v državi. Pri tem pa nas mora voditi tako pogum kot zaupanje vase in druge. Pravi, da si moramo prisluhniti, najti modrost, da presežemo morebitne delitve in delovati v skupno smer v dobro vseh občank in občanov. Občuduje ljudi, ki imajo glavo visoko v oblakih, a hkrati noge trdno na tleh.

»Najbolj vesel sem pohvale za dobro opravljeno delo – držim se načela, da raje manj govorim in več naredim. Največja motivacija pri delu pa je ustvarjalna energija mladih in zavest, da so mladi tisti, ki bodo oblikovali našo skupno prihodnost.«