Darko Šurina

Univerzitetni diplomirani oblikovalec je svoje delovne izkušnje pridobival v Steklarni Hrastnik, nato kot vodja oblikovanja sprejel izziv v Steklarni Rogaška, kmalu za tem pa so njegovo delo opazili v zagorski SVEI, kjer je dobrih 8 let kreiral ter skrbel za oddelek oblikovanja. Trenutno je zaposlen kot vodja razvoja v Podgorju, ki je del skupine Adria Mobil. V svoji dolgoletni karieri je osvojil številne nagrade in priznanja za oblikovanje, razvoj in inovativnost, tako doma in v tujini. Ima izkušnje tudi s predajanjem svojega znanja, saj je s fakultetami sodeloval kot strokovni predavatelj, kar nekaj študentom pa je bil tudi strokovni mentor pri diplomskih delih. Pred kratkim je njegova skupina študentov dobila nagrado na mesecu oblikovanja BIG, Perspektivni ter nagrado GoingGreenGlobal (GGG) za projekt 2v1.

Poleg oblikovanja, razvoja ter prodaje ima izkušnje tudi s projekti, vezanimi na evropska sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Verjame, da je razvoj in proizvodnja ”nišnih” ter inovativnih izdelkov prihodnost tudi za naše lokalno okolje. Ne samo, da razvoj takšnih izdelkov omogoča visokokvalificirana delovna mesta, temveč zagotavlja tudi dolgoročno, čisto in inovativno proizvodnjo.

»Kot očetu se mi zdi pomembno, da po svojih najboljših močeh poskušam pustiti takšen prispevek v našem kraju, da bodo mladi ostali in videli lepo prihodnost v naši dolini. Tako bomo povečali kakovost bivanja za vse generacije, ne zgolj za mlade.«