Spoštovane občanke in občani,

vse najboljše vam želimo ob občinskem prazniku, ki ga praznujemo v spomin na rudarsko stavko. Ta predstavlja sinonim za odločnost in pogum za spremembe, ki so pripeljale do boljših pogojev za delo in življenje rudarjev ter njihovih družin v tistih časih. Ko se tako spomnimo vseh pogumnih dejanj naših ljudi v preteklosti, vemo, da moramo biti tudi danes pripravljeni in sposobni sprejeti izzive časa.

Zavedamo se, da moramo v prvi vrsti poskrbeti za ljudi. Tako za najbolj ranljive v naši družbi kot za tiste, ki s svojim delom in ustvarjalnostjo bogatijo naše življenje.

Iskreno čestitamo vsem prejemnikom občinskih priznanj. Praznik občine je priložnost, da se vsem, ki z vso predanostjo delate za ta kraj, zahvalimo za vaša prizadevanja in dragocen doprinos k boljšemu življenju ter vsakdanjemu utripu v našem kraju.
Skupaj se bomo še naprej trudili, da bo v naši občini čim več ustvarjalnih misli in dejanj za naš skupni razvoj. Z medsebojnim zaupanjem, solidarnostjo in ustvarjalnim dialogom nam bo uspelo.

Praznujmo torej v duhu zaupanja in z optimizmom. Hrastnik – vse najlepše ob občinskem prazniku in … srečno!