Jani Medvešek

Jani Medvešek je že drugi mandat direktor Mladinskega centra Hrastnik, pred tem pa je bil samostojni podjetnik, svetovalec za medije v Uradu predsednika Republike Slovenijie ter novinar, voditelj in urednik na Televiziji Slovenija. Na prvo mesto svojih vrednot postavlja družino – je poročen in oče dveh otrok.

Bil je eden prvih predsednikov hrastniškega študentskega kluba Šoht. Dolga leta je tekmoval v streljanju z zračno puško, kje se je naučil natančnosti in vztrajnosti. Z ženo in prijatelji pa so pred sedmimi leti ustanovili društvo Želodki, ki je z organizacijo velikega Želodkovega festivala za otroke in družine poneslo ime Dola pri Hrastniku daleč prek občinskih meja. Jani Medvešek je tudi urednik kakovostnega občinskega časopisa Hrastov list, podpredsednik Sveta KS Dol, član Regionalnega razvojnega sveta Zasavje in član Štaba civilne zaščite občine Hrastnik.

Prepričan je, da imamo med našimi ljudmi dovolj sposobnosti in znanja, da postanemo najboljši v državi. Pri tem pa nas mora voditi tako pogum kot zaupanje vase in druge. Pravi, da si moramo prisluhniti, najti modrost, da presežemo morebitne delitve in delovati v skupno smer v dobro vseh občank in občanov. Občuduje ljudi, ki imajo glavo visoko v oblakih, a hkrati noge trdno na tleh.

* * * * * * * * *

 

Ljubezen. Napredek. Delo.

“Izogibam se ljudi, ki mislijo, da je predrznost pogum, nežnost pa strahopetnost. Izogibam se tudi tistih, ki mislijo, da je blebetanje modrost, molk pa neznanje.” (Khalil Gibran)

Da se v današnjem času in današnjih razmerah nekdo odloči za vstop v politiko, vsekakor ni lahka odločitev. Pa četudi gre za vstop v lokalno politiko in za odločitev, ki je ne pogojujejo etablirane politične stranke, ampak iskrena težnja občank in občanov, odločenih premakniti stvari na bolje.  Ljudje na žalost politike ne razumejo več kot tisto osnovno težnjo skupnosti k nečemu dobremu – torej k napredku celotne družbe. Iskrene namene le še redko kdo prepozna in vsi, ki so se pripravljeni izpostaviti, so že vnaprej zaznamovani z negativnimi projekcijami.

Še več, velikokrat so žrtve primitivnih blatenj, celo sovražnega govora. Pritlehneži s svojo negativnostjo in arogantnostjo skušajo okužiti vse okoli sebe, tako da se srčni in pozitivno naravnani ljudje, ki pišejo pozitivne zgodbe, prav zaradi tega razloga umikajo iz političnega delovanja. Tako nastaja velik prazen prostor, ki ga vse prevečkrat zasedejo nekompetentni in nepošteni politikanti, ki gledajo le na svojo ozko korist in niso sposobni narediti veliko za skupno dobro. Takšni ljudje torej, ki jih omenjam v citatu na začetku pričujočega teksta.

Svet se bliskovito spreminja in treba se mu je neprestano prilagajati.  Smo generacija, ki je doživela veliko preobrazbo sistema v smislu razvoja človekovih pravic in demokracije. Žal smo prišli do točke, ko gre ta krivulja, ki je ob našem odraščanju neprestano rasla, hitro navzdol. Kar naenkrat ni nikogar več, ki bi čedalje večje odklone v družbi obsodil ali jih celo zaustavil. Naša generacija je torej tista, ki je dolžna prevzeti odgovornost do družbe, do neposrednega okolja in nenazadnje do domovine, ki so nam jo naši predniki težko priborili.

Vsak izmed nas mora imeti odgovornost do sočloveka, do narave, do družbenega okolja. Dolžni smo skrbeti za kulturo, šport in podpirati vse različne dejavnosti, ki gradijo življenje ljudi, oblikujejo naše okolje in ga spreminjajo v kultivirano okolje. Temu je treba nameniti potrebno pozornost in investiranje. Treba si je upati več. Imamo sposobnosti in znanje, ni potrebe, da bi naši ljudje odhajali. Treba si je prisluhniti, najti modrost, da presežemo razlike in delujemo v skupno smer – v dobro vseh občank in občanov občine Hrastnik.

Svojo domovino in svoj kraj moraš imeti rad in ju seveda tudi ceniti. Samozavestno in odločno – če se namreč sami ne bomo cenili, nas tudi drugi ne bodo. Jaz imam naše doline rad in naše ljudi cenim in spoštujem. Zato kandidiram. S podporo srčnih ljudi, ki imajo vizijo, znanje, izkušnje in iskreno voljo delati najboljše v dobro naše občine. Vsi skupaj bomo še naprej z vso predanostjo delali za ta kraj in prispevali k boljšemu ter uglednejšemu Hrastniku.

Se nam boste pridružili? Svoj glas oddajte po svoji vesti in presoji na letošnjih volitvah, v nedeljo 18. novembra. Naj bo vaš glas iskren in podprt z dobrimi nameni za lepšo prihodnost naše doline. Z ljubeznijo in delom do napredka!

 

Jani Medvešek
Lista na našo dolino